Fenyőmag

a szuperélelmiszer

A fenyőmagról

A fenyőmag tartalmaz antioxidánsokat , amelyek lassítják az öregedést, valamint aminosavakat, B, C, PP, E, K vitaminokat,
tanninokat, észtereket, tanninokat, könnyen emészthető fehérjéket, szénhidrátokat, zsírokat, zsírsavakat, ásványi elemeket és élelmi rostokat.

A fenyőmag egy ember napi mangán szükségletének 440%-át tartalmazza , emellett káliumot, rezet és foszfort is tartalmaz.

A fenyőmag fogyasztása csökkenti a koleszterinszintet, erősíti az immunrendszert, a szívet és az ereket,
valamint normalizálja a májműködést, javítja a gyomor és a belek működését. A fenyőmag különösen előnyös a cukorbetegek számára – segít a vércukorszint szabályozásában.

A fenyőmag álmatlanság esetén is hasznos , mivel triptofánt tartalmaz. A diófélékben található K-vitamin javítja a véralvadást, a magnézium pedig
csökkenti a vérnyomást és bizonyos ráktípusok kockázatát. Azok, akik szeretnék megőrizni a látásélességet, a fenyőmagot is vegyenek be étrendjükbe –
sok luteint és zeaxantint tartalmaznak a glaukóma megelőzésére.

Fenyőmag hasznossága

Ez a termék csökkenti a koleszterinszintet, erősíti a keringési rendszert, és csökkenti a szívizom terhelését.
A K-vitamin javítja a véralvadást. A magas magnéziumtartalom csökkenti a vérnyomást és csökkenti bizonyos ráktípusok kialakulásának kockázatát.
A kiváló minőségű fehérje gyorsan felszívódik, az élelmi rostok pedig serkentik a bélmozgást és az emésztőenzimek termelődését.

Tápérték 100 grammonként:

Kalória: 673 kcal
Zsír: 68,4 g
Fehérjék: 13,7 g
Szénhidrát: 13,1 g

Vitaminok

A-vitamin – 9,1%
B1-vitamin – 10,5%
B2-vitamin – 4%
B3-vitamin – 7%
E-vitamin – 20%

A Szibériai cédrus fenyőmagok csodás előnyei

 

A fenyőmagok gazdagok az emberi szervezet számára értékes anyagokban, amelyek hozzájárulnak a mindennapi egészség megőrzéséhez. B1, B2, B4, B7, PP, E és K vitaminokat tartalmaznak, valamint magnéziumot, káliumot, rezet, mangánt és foszfort. Ezek a tápanyagok erősítik a keringési rendszert, csökkentik a koleszterinszintet, és javítják a véralvadást.

A fenyőmagokat bátran ajánljuk salátákba, különleges ételekbe vagy akár önmagukban is fogyasztani. Különösen javasolt gyerekeknek, hiszen az egészséges fejlődésükhöz szükséges vitaminokat is tartalmazzák. Három éves kortól érdemes bevezetni őket az étrendjükbe.

Származás

A fenyőmag szülőhelyének Szibériát tekintik, ahol a szibériai fenyő (Pinus sibirica) nő. A cédrusfenyők más fajtái megtalálhatók Altajban, a Kelet-Urálban és a Távol-Keleten is.
Az itt élő fenyők is teremnek gyümölcsöt: kisebb méretű távoli rokonai is teremnek ízletes magokat néhány ázsiai és európai országban ugyan úgy mint Új-Zélandon és Észak-Amerikában.
De most térjünk vissza a vadregényes szibéria 40 méteres fenyőerdeibe.
A cédrusfenyők tobozai több mint egy évig, körülbelül 14-15 hónapig érnek. Megnyúlt tojásdad alakúak. A pikkelyek szorosan az alaphoz nyomódnak, felületükön kemény,
rövid szőrszálak nőnek. Minden toboz 30-150 sötétbarna magot tartalmaz, amelyeket fenyőmagnak neveznek.

Termék

Fenyőmag

 

A fenyőmag tartalmaz antioxidánsokat , amelyek lassítják az öregedést, valamint aminosavakat, B, C, PP, E, K vitaminokat,
tanninokat, észtereket, tanninokat, könnyen emészthető fehérjéket, szénhidrátokat, zsírokat, zsírsavakat, ásványi elemeket és élelmi rostokat.

A fenyőmag egy ember napi mangán szükségletének 440%-át tartalmazza , emellett káliumot, rezet és foszfort is tartalmaz.

A fenyőmag fogyasztása csökkenti a koleszterinszintet, erősíti az immunrendszert, a szívet és az ereket,
valamint normalizálja a májműködést, javítja a gyomor és a belek működését. A fenyőmag különösen előnyös a cukorbetegek számára – segít a vércukorszint szabályozásában.

Jelenleg nincs készleten!